Sub Rosa

5+1 elmaradhatatlan karácsonyi dal

2020. december 15. - Viv. Sub Rosa

 christmas-carolers-2382049_640_pixabay.jpg

Egyetlen december sem telik el anélkül, hogy karácsonyi dalokat ne zúdítanának ránk. A rádiókban, a Youtube- illetve Spotify csatornákon, a plázákban, az üzletekben, mindenhol. 

Nekem is van egy külön karácsonyi-listám, amit évente előhúzok, varriálok, de az alábbi 5+1 dal minden évben szerepel rajta:

+1 - Celtic Women: Silent Night

Karácsonykor mi mindig a Mennyből az angyalt énekeltük a fa alatt, mégis inkább a Silent Night édesbús dallama volt az, ami megfogott. Nem mondom, hogy ezt szeretem a legjobban, és szívesen hallgatnám napestig a rádióban, de nem telik el úgy karácsony, hogy egyszer le ne játsszam a Youtube-on. Leginkább a Celtic Women előadásában. A karácsonyi koncertjeik felülmúlhatatlanok!

 

5 -Tony Kakko: Pieni Rumpali (A kis dobosfiú)

Először egy japán filmben, a Sumairu seiya no kisekiben hallottam. Hihetetlen erővel hatott rám. Az eredetileg amerikai műdalt a Sonata Arctica énekese Tony Kakko ültette át finn nyelvre:

[

4 - Billy Mack: Christmas is all Around

A Love Actually óta, ha karácsonyi zenét említenek, akkor mindig Bill Nighy jut eszembe, ahogy a következőt mondja: "Ne vegyetek drogot! Legyetek popsztárok, s megkapjátok ingyen!" Na meg az, ahogy a Love is all Aroundba beletuszkolják a Christmas szót. :)

 

3 - Csondor Kata: Add tovább

Nem szoktam reklámokat nézegetni, de a 2009-es T-mobile karácsonyi reklámja megfogott. A zenéje pedig elbűvölt. Azóta is.

2 - Loreena McKennit: GOD REST YE MERRY GENTLEMEN

Egy tradicionális keresztény himnusz, amit legelőször 1800-as években vetettek papírra. 

1 - ThePianoGuys: Carol of the Bells

Mindig is a klasszikus hangszerelések varázsoltak el leginkább. Amit Steven művel a csellójával az valami fenomenális! És igen, ebben is visszaköszön a God rest ye merry Gentlemen ;)

 

Nektek van kedvenc karácsonyi zenétek? Miket hallgattok így decemberben? Vagy már a könyökötökön jönnek ki ugyanazok a számok a rádióból?
Írjátok meg Facebookon!
Viv

 

Fotó: Pixabay

süti beállítások módosítása