2014 óta hagyomány nálam a karácsonyi mézeskalács-sütés.
Amíg a gyerekek kicsik voltak, két hatalmas tepsivel csináltam, és egész évben ehettük, mert alig fogyott. Most alig van vele dolgom, a gyerekek megcsinálják, nekem csak a konyhát kell utánuk feltakarítanom. Az viszont órákba telik, hiszen a konyhám egésze havas a liszttől, a csillárról pedig jégcsapokként tésztadarabok lógnak.
De mindez megéri, ahogy a gyerekek csillogó szemekkel, kacagva gyúrnak, nyújtanak, szaggatnak, majd díszítik az általában pillangó formájú mézeskalácsokat. És pár nap alatt az egészet felfalják.
Anyukám receptje alapján készítjük, bár nálunk rendszerint eltér itt-ott:
Ha nektek sincs türelmetek a pingáláshoz, mégis egyedi, különlegeset szeretnétek, akkor alkalmazzátok a díszítéshez Konyhalál szuper ötletét!
Kipróbáltad? Hogy sikerült? Más recepted van? Oszd meg velünk Facebookon!
Viv