Sub Rosa

Könnyed tésztájú mézeskalács

2020. december 20. - Viv. Sub Rosa

2014 óta hagyomány nálam a karácsonyi mézeskalács-sütés.

Amíg a gyerekek kicsik voltak, két hatalmas tepsivel csináltam, és egész évben ehettük, mert alig fogyott. Most alig van vele dolgom, a gyerekek megcsinálják, nekem csak a konyhát kell utánuk feltakarítanom. Az viszont órákba telik, hiszen a konyhám egésze havas a liszttől, a csillárról pedig jégcsapokként tésztadarabok lógnak. 

De mindez megéri, ahogy a gyerekek csillogó szemekkel, kacagva gyúrnak, nyújtanak, szaggatnak, majd díszítik az általában pillangó formájú mézeskalácsokat. És pár nap alatt az egészet felfalják.

 

Anyukám receptje alapján készítjük, bár nálunk rendszerint eltér itt-ott:

Ha nektek sincs türelmetek a pingáláshoz, mégis egyedi, különlegeset szeretnétek, akkor alkalmazzátok a díszítéshez Konyhalál szuper ötletét!

 

 

Kipróbáltad? Hogy sikerült? Más recepted van? Oszd meg velünk Facebookon!

Viv

süti beállítások módosítása